Въпреки че на адреса от години живеят само двама души, малко преди крайния срок за уседналост, който дава възможност да се гласува наесен, временна регистрация, но без в действителност да живеят в имота, са получили девет души от съседно село. По случая е разпоредена незабавна проверка.

Стопанинът на къщата обясни, че е подписал документи, без да знае за какво. Жената, която ги донесла, го успокоила, че кметът я праща.

От началото на годината до изтичане на крайния срок в селото са регистрирани 92 нови временни избиратели. Те обаче живеят в Галатин само на документи.

Кметът на селото Петър Великов се оправда, че направените от другите партии регистрации са много повече от неговата партия. За къщата с деветимата нови обитатели Великов обясни, че си позволил да поиска от стопанина услуга, тъй като преди време му решил здравословен проблем. Той обаче отрича да е обещавал работа на стопанката на къщата с деветимата новодомци.

От проверката на прокуратурата, която се очаква да приключи до дни, ще стане ясно дали има нещо противозаконно. Засега е известно, че за кметския пост в селото ще се борят най-малко четирима кандидати.


Източник: btvnovinite.bg