От Специализираната прокуратура съобщиха, че В.Г. има предходни осъждания за кражби. През 2015 г. Районният съд във Ботевград му е наложил наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година.

Постановената от Софийския окръжен съд присъда ще бъде протестирана от Окръжна прокуратура - София в частта относно размера на наложеното наказание, като неправилна и несправедлива. Държавното обвинение счита, че тя следва да бъде изменена и да бъде увеличен размерът на наказанието към максималния срок, предвиден в закона - уточниха вчера от държавното обвинение.

Обвинителният акт срещу обирджията е по чл. 198 от Наказателния кодекс където е записано:Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.” Обвинението обаче е и във връзка чл. 199, според текста на който, деянието извършено в условие на опасен рецидив се наказва с присъдата от 5 до 15 години затвор.