Фондация “Заедно в час” започва набирането на участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

Припомняме, че през учебната 2018/2019 година осем учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в областите Монтана и Враца. Те ще работят в училища партньори на организацията в Козлодуй, с. Крушовица и монтанското село Ковачица. Възпитаници на програмата продължават да преподават и в Търнак и Козлодуй.

Общо за страната новите мотивирани учители в програмата на “Заедно в час” са 64. Те ще преподават в 11-те региона на страната. До момента през програмата на “Заедно в час” са преминали успешно 262 души.

“Заедно в час” изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.Програмата работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено образование - независимо къде живее, в кое училище учи и какви са финансовите възможности на семейството му. Организацията открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната.

Целта на организацията е участниците в програмата й да са дългосрочно ангажирани с каузата качествено образование за всяко дете в България

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията - както преди влизането в класните стаи, така и по време на двете години преподаване в училище и след тях.

На 20 септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.

Участниците в програмата се обучават по международния модел “Преподавай като лидер”, насочен към работа с ученици с нисък социално-икономически статус, както и за прилагане на държавните образователни стандарти и изисквания. По време на двете години преподаване те получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище. Участниците, които нямат педагогическа квалификация, преминават квалификационна програма в университет партньор на “Заедно в час”.