Акцент бе поставен на младежките организации в 9-те клуба на БМЧК, чиито членове са 150, а доброволците над 200. В отчета бяха представени кампаниите, проведени от младежите. Висока оценка бе дадена на доброволците от Враца, Мездра и Зверино за фондонабирането в кампанията „Твоите дребни пари - в помощ на абитуриенти сиреци”. Отчетено бе, че са събрани 5 861,94 лева, с които са подпомогнати 29 абитуриенти от Враца и 10 от Мездра.

В изказванията на експертите бе обобщено, че организацията във врачанско работи при много трудна икономическа и демографска среда, но има основна роля в решаването на част от социалните проблеми на общността, в грижата за възрастните хора, за хората без дом, за децата в неравностойно положение и за превенцията на значими заболявания.

Професор Зравко Маринов даде много добра оценка на врачанската организация на БЧК и я определи като „оазис в трудното време, в което живеем и помага за запазване на нормалните човешки взаимоотношения". Той допълни, че с новният капитал на БЧК е отдаденият и подготвен доброволчески и щатен състав и е техен приносът за значимостта и многообразната червенокръстка дейност.

Общото събрание прие и отчет на бюджета за предходната година на Областната Контролна комисия. Беше приет план за работа на ОС на БЧК – Враца и проекта за бюджет на Областната организация за 2020 г.