Според представителя на "Роял” ООД Мирослав Захариев това инвестиционно намерение отговаря на всички законови разпоредби, поради което няма юридически пречки то да бъде реализирано. Единственото, което е необходимо, е добра воля от страна на Общината, каквато инвеститорите не са получили в лицето на кмета на Мездра. Захариев мотивира изграждането на лятно кино с необходимостта да се предоставят повече възможности за забавления, най-вече на младите хора, за да останат в града.

Против изграждането на лятно кино до северната фасада на търговски комплекс "Роял" се обяви кметът на Мездра, според когото изграждането на такъв обект на това място е незаконно и не защитава обществения интерес. "Престъпление аз умишлено няма да направя, заяви Събков, и затова становището на Общинската администрация и на адвокатската кантора, която ни обслужва, е, че подобно предложение не може да получи положителен отговор”.

В подкрепа на инвестиционното намерение се изказаха председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ д-р Ивайло Тодоров, инж. Николинка Кътовска от ПП АБВ и инж. Георги Валентинов от коалиция "Народен съюз".

При гласуването инвестиционното намерение бе подкрепено от 17 от присъстващите в залата 20 съветници. "За" гласуваха всички съветници от БСП, АБВ и "Народен съюз", както и трима от ГЕРБ. Останалите трима съветници - Надежда Йорданова (ГЕРБ), Каролина Кьолер и Мирчо Мирчев ("Либерален алианс"), не гласуваха.

messages.your-oppinion

Подкрепяте ли проекта за изграждане на лятно кино в Мездра?