Продължават дейностите от програмата на "Забавно лято в библиотеката” – образователно-развлекателна инициатива, която се реализира за поредна година през ваканцията от мездренското читалище „Просвета 1925”. Всяка сряда в читалнята на градската библиотека ученици от основния курс на обучение участват в географско пътешествие под наслов "С куфар из Европа". Ръководител на заниманията е Красимира Каменова, преподавател по география в Oсновно училище "Христо Ботев".

В днешното занятие децата си припомниха придобитите знания в миналогодишните издания на географското пътешествие. По-сетне продължиха с решаването на забавни задачи, в които учениците трябваше да покажат какво знаят за страните-членки на Европейския съюз.

Основната част от днешното пътешествие бе посветена на нашата родина и по-специално на Иван Вазов и неговия роден град Сопот. Децата си припомниха още за географските особености на България и техните исторически значения.

Освен географското пътешествие „С куфар из Европа”, програмата на „Забавно лято в библиотеката” включва още: четене на книги от препоръчителните списъци и гледане на филми на същата тематика, курс по астрономия за начинаещи и арт работилница „Хей ръчички, хей ги две”.

Занятията се провеждат всеки делничен ден до края на август от 14.00 до 16.00 часа.