© община Видин

Площите, в които са засадени многогодишни растения, са оформени, полети и се поддържат. Терените със сезонни цветя и други растителни видове се подготвят за пресаждане или за засаждане на нови.

В навечерието на Великденските празници работници от строителната група и от звено „Чистота“ косиха пред църковните храмове, където се проведоха тържествените богослужения. Успоредно с това крайните квартали, детските площадки в града и населените места от Общината бяха приведени в изряден вид. Окосени са тревните площи в парк „Владикина бахча“, Крайдунавския парк, булевард „Панония“ и други по-големи зелени пространства.

Екипи работят също в кварталите, както по главните улици и пешеходните зони на града. Дейностите се изпълняват по графики усилената работа продължава и в условията на извънредната ситуация заради COVID-19.

Във връзка с увеличаване броя на положителните проби на заболелите от коронавирус във Видин, са засилени противоепидемичните мерки. Мият и се дезинфекцират улици в района на МБАЛ „Св. Петка“ и в централната градска част, поясниха от общинската администрация.

Междувременно строителната група към Община Видин почисти отводнителна шахта в ж.к. „Химик“.

През изминалата седмица бе направена своевременна проверка на мястото, след сигнал от граждани за преливащи фекални води и образуване на локви пред блок №9 в квартал „Химик“.

Eкип беше изпратен, за да предприеме необходимите действия и да реши проблема, във взаимодействие с В и К – Видин, като е поставена и предпазна решетка на дъждоприемната шахта.