Новият шеф на АПИ посочи, че предложението за заемане на длъжността е направено лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, тъй като инж. Дончо Атанасов е подал молба за освобождаване по здравословни причини. Разговарях с инж. Атанасов и го убедих да остане в Управителния съвет, защото е с безспорен авторитет и с опит в пътното строителство, каза Глосов.

Той съобщи, че напредва изграждането на 10-километровия участък от автомагистрала "Хемус" между Ябланица и Боаза. От стартирането на работата в края на март досега са изпълнени над 20% от строителните работи. Очакванията са обектът да бъде завършен с около 5-6 месеца по-рано от предвиденото по договор и до края на следващата година отсечката да бъде готова.

Той обясни, че предстои да стартират тръжните процедури за избор на изпълнители на над 50 км от АМ "Хемус" от Боаза до разклона на пътя Плевен - Ловеч. Работи се и по подготовката на останалите участъци.

В началото на следващата година ще открием процедурите и за отсечката от Плевен - Ловеч до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Целта ни е до 2024 г. цялата автомагистрала "Хемус" да бъде изградена, заяви председателят на Управителния съвет на АПИ.