По време на обучението си студентите получават знания и умения в областта на производството, програмното осигуряване, експлоатацията и поддръжката на електронна и компютърна техника, съответстващи на бързо развиващите се високо технологични системи и производства.

След дипломирането си абсолвентите получават висше образование степен „професионален бакалавър”. Дипломата се издава от най-големия технически университет в България – Технически университет – София.

Дипломиралите се получават успешна професионална реализация като технолози и организатори в електронната промишленост; специалисти във фирми за компютърна техника и информационни технологии; сервизни специалисти по компютърна и електронна техника; специалисти по поддръжка, ползване и разработване на приложен софтуер; търговски представители или дистрибутори на електронна и компютърна техника.

Дипломиралите се могат да продължат обучението си за магистър-инженер по „Автоматика, информационна и управляваща техника“ за 2,5 години по програма на ТУ-София, филиал Сливен, със съдействието на КЕЕ база Ботевград.

Придобитата квалификация дава широки възможност за заемане на инженерни и високи управленски позиции.


Източник: balkanec.bg