Проектното предложение предвижда внедряване на мерки за енергийна ефективност в една общинска сграда и четири многофамилни жилищни сгради в град Мездра - Административна сграда на пазар град Мездра; многофамилни жилищни сгради на улиците „Христо Ботев“No 2 и No 43. „Дунав“ No 3 - 5 и „Сердика“ No 7.

Специфични цели на проекта са въвеждане на група от енергийни мерки, изведени от Докладите по енергийна ефективност за достигане по-висок клас на енергопотребление в сградите; повишаване на енергийната ефективност на сградите на интервенция, което пряко да допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено да допринесе за намаляване на емисиите на парникови газове в малките градове -опорни центрове на полицентричната система; постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия за 2020 г., заложени в Националния план за действие за енергийна ефективност; осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие и опазването на околната среда; подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите и повишаване на публичната информираност за интелигентно използване на енергията сред населението.

Общата стойност на проекта е 1 195 851лв., от които 1 016 474 лв. с европейско финансиране чрез Европейски фонд за регионално развитие и 179 377 лв. с национално съфинансиране