Към момента няма фиксирана дата, на която ще се получат останалите възнаграждения за предходния месец, което разбуни духовете в здравното заведение. Сред лекарите и медицинските сестри се надигна брожение заради създалата се ситуация и липсата на прозрачност.

"Искаме някой да излезе и да ни каже: Болницата е в такова и такова положение, заради това през следващите три или пет месеца ще получавате заплатите си така и така. И вече всеки да си прецени дали това го устройва или не", коментираха медици. В различните отделения се говори за напускане на медицински сестри и лекари, което ще създаде нов проблем в здравното заведение. Най-възмутените са се срещнали с директора на болницата още в петък.

"Избягвам да давам коментари, защото не искам да се нагнетява повече напрежение нито във фирмите, нито сред лекарите. Не очаквах това, което видях в болницата. Това, което мога да кажа е, че имаше запор от НАП, което означава, че са плащани заплати без да са внасяни осигуровки. И това е една от причините за създалата се ситуация. Другият месец ще има заплати", ангажира се Орлин Цветков.

Източник: DarikNews