Под ръководството на г-жа Босева децата на Крета осмислиха своето свободно време по време на лятната ваканция като научиха много нови интересни неща - четоха книжки, разучаваха стихове и песнички, играха занимателни игри, участваха в театрални занимания. Същевременно се включиха в почистването на зелените площи и облагородяването на родното си село, но най-вече играха и се забавляваха.

"Благодаря на г-жа Ани Босева за усилията и търпението при работата с децата. Вярвам, че всичко научено в лятната занималня, ще бъде в помощ на децата и в училище. Занималнята приключи с кратък концерт, благодаря на всички които уважиха децата и госпожата”, написа в социалната мрежа по повод заключителната изява от лятна занималня "Алтернатива 2018" кметът на селото Виолета Панова.

Това е поредната похвална инициатива, реализирана в Крета по инициатива на г-жа Босева. По случай Деня на християнското семейство и младеж - Въведение Богородично (21 ноември), през есента на 2012 г. децата от мездренското село организираха кулинарна изложба-базар за набиране на средства за направата на нова детска площадка.

През лятото на 2014 г. пък пред Кметството подредиха изложение конкурс на градински продукти, произведени от местните земеделски стопани - плодове, зеленчуци и домашна ракия, както и ръчно изработени накити от децата.