© архив

От проверяващите е открито, че в имота се съхраняват 8 броя ловни трофеи от сръндак, 10 броя ловни трофеи от дива свиня, 3 броя единични рога от сръндак и препариран защитен вид - блатна сова без документи, доказващи техния законосъобразен произход. По случая са съставени два констативни протокола. Ловните трофеи и роговете са иззети.

От служители от Изпълнителна агенция по горите са задържани моторно превозно средство и дърва за огрев с неясен произход. Нарушението е констатирано при извършване на рутинни проверки в горски територии, намиращи се в землището на село Лютаджик, община Враца.

Инспектиращите са спрели за проверка автомобил без регистрационни номера, с който са се транспортирали около 1,5 пространствени кубически метра дърва за огрев от дъб, немаркирани с контролна горска марка, производствена или общинска марка. В хода на проверката водачът на превозното средство не е представил превозен билет, доказващ законния произход на дървесината. По случая на виновното лице е съставен акт по Закона за горите, като колата и дървата са задържани.