Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия в условията на неотложност в частни домове, хранителен магазин и мпс, собственост и ползвани от трима жители на гр. Лом (56г., 54г. и 46г.).

Намерени и иззети следните вещи и предмети: 8 броя пластмасови бутилки от минерална вода с различни надписи, шест от бутилките с вместимост по 10 литра, а две от тях с вместимост по 11 литра, съдържащи синьо-зелена течност с мирис на гориво, три броя пластмасови туби, сини на цвят с вместимост 20 литра всяка, с кафяво-зелена течност с мирис на гориво; маркуч с помпа, с ел. устройство; синя туба, наполовина пълна, със зеленикава течност с мирис на гориво; един брой туба, сива на цвят 10 литра, със зеленикава течност с мирис на гориво-пълна една четвърт от вместимостта; пет броя бутилки, пластмасови, от минерална вода, с вместимост 10 литра всяка, с два вида течности - непълни; един брой помпа с маркуч; един брой кутия цигари марка "couture amethyst", без бандерол; три броя кутии цигари марка "trokadero" с бандерол; четиринадесет броя листа с написани имена на лица и адреси; три големи талона за леки автомобили, един брой тетрадка с надпис "пишем, пеем и играем"; 1 бр. запис на заповед и бележка към запис на заповед.

Общият обем на иззетото гориво възлиза на 212 литра. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава в ОДМВР - Монтана.