Извършени са проверки на 6 адреса, 87 лица и 45 МПС. Съставени са 6 акта и 14 глоби с фиш по ЗДвП, акт по Кодекса за застраховането и 4 предупредитени протокола. Проведени са профилактични беседи с 3 лица от криминалния контингент. Разкрити са 6 криминални престъпления – образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси и 5 заявителски материала за 4 кражби и незаконно съхранение на акцизни стоки.

При извършено претърсване в жилището на 66-годишен жител на с. Черкаски е иззета самоделна едноцевна гладкоцевна пушка и 21 боеприпаси. В същото село от жилището на 53-годишна жителка са иззети четвърт кг насипен безакцизен тютюн и 35 саморъчно свити цигари.

В полицейския арест са задържани 3-ма криминално проявени местни жители, извършили в различно съучастие през януари 4 кражби от къщи в с. Горно Озирово. По-голяма част от откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците - инструменти, меден капак от казан за варене на ракия и 20 буркана с зимнина. Четири чувала с медни кабели с общо тегло около 80 кг, 2 медни котли с вместимост от по 30 - 40 литра и медна пръскачка за лозе били продадени на неустановени към момента лица. Работа по случаите продължава РУ Върщец.