© Община Козлодуй

Събеседниците обсъдиха възможностите за развитие на волейбола в община Козлодуй. В разговора стана дума за първостепенната важност на развитието на детския спорт. На срещата присъстваше и Цветомир Николаев, състезател на местния волейболен клуб и треньор на децата.

Г-н Ганев засегна редица теми, като: методическата помощ, която оказва федерацията на волейболните клубове; развитието на волейбола в малки, големи и средни общини; необходимостта от активност от страна на клубовете по места в търсене на източници за финансиране.

Кметът на община Козлодуй сподели за бъдещи проекти, свързани със спорта, най-вече – с подобряване на материалната база. От 2020 г. Общината всяка година ще изгражда в междублоковите пространства в Козлодуй и в населените места детски и спортни площадки.

В края на срещата, която премина изключително ползотворно, кметът на община Козлодй покани големия български спортист и президент на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев отново да бъде гост в община Козлодуй.

Любомир Ганев е носител на множество спортни отличия. Волейболистът се състезава седем години за „ЦСКА“, като 5 пъти е шампион на България. Известен е в цял свят със силния си сервис – ударът му е със скорост 130 км в час.