Неповторимите природни красоти на Северозапада "В Парка" в центъра на София: Мездра, Враца, Монтана, Берковица, Чипровци, Чупрене, Белоградчик.

На 18.1.2018 г. в Зала за събития „В парка“ - пл. "България" №1 ("Малкото НДК") София, ще бъде представен годишния спортен календар на BG Events & Guiding за 2018г.

Ще се разкаже за това как и къде в Северозападна България се организира водене и събития по планинско бягане, планинско и шосейно колоездене. Всяко едно от тях се провежда на специално избрано място сред уникални природни феномени - водопади, скални образувания, вековни девствени гори, върхове... Там се намират и късчета история - от най-старата земеделска цивилизация, от скрити съкровища, от поражението на Филип и Александър Македонски, от баба Илийца, от Ботев, от Вазов, от Чипровските килими и въстания, от историята на Петър Богдан... Всеки може да попита в Софийската опера и балет за вълшебните им представления на Белоградчишките скали и Магурата. А знаете ли че Балканът не почва от Ком, ами от Връшка Чука и че вр. Миждур е най-високият връх на Западна Стара планина,? А чули ли сте за село Вещица? Река Дунав - гр. Лом на Яна Язова, Рациария, Бабини Видини Кули на последното Второ Българско Царство, Оряхово и Дико Илиев, Козлодуйския бряг....

Авторите ще се опитат да повдигнат за посетителите на по-нависоко завесата пред Северозападна България, за да се види в какви красоти живеем, та дай Боже, да можем и да им се насладим.

Входът е свободен.

Източник: https://web.facebook.com/events/298963850614791/