В нощта на 14-ти юли, миналата година, момичето спяло в лятната кухня на майката на обвиняемия, тъй като с разрешение на родителите си й помагало в домакинството. Любен употребил алкохол, извикал детето през прозореца. Детето му се доверявало, защото той се държал внимателно и дори му бил подарил мобилен телефон. Невръстното момиче се съгласило и отишло в къщата. Там обвиняемият с цел да възбуди и удовлетвори полово желание извършил блудствени действия без съвкупление с 12-годишното момиче. След перверзната гавра му казал да не споделя на никого за случилото се.

Майката на подсъдимия споделила опасенията си за близостта на сина й с малолетната с родителите на детето. Те настояли то да разкаже истината пред полицията.

"Разпитан в рамките на досъдебната фаза, обвиняемият не се признава за виновен и дава свои обяснения за развоя на събитията, свързани с делото. Неговата теза обаче се опровергава от събраните в хода на разследването доказателства, в това число показания на свидетели, медицински експертизи, комплексни психиатрични и психологични експертизи" -съобщиха от Апелативната прокуратура.

Предстои насрочване на делото в съда на Враца.