Понеже след празничните дни къщичките се демонтират от пространството пред благоевградската община и се прибират за следващата Коледа, нищо чудно те да се изградят този път на врачански терен. И това не е лошо, нали се прави с цел на хората да им е празнично, различно като атмосфера, пък и добрите практики си струва да се прилагат мотамо, копипейс даже.

От пресслужбата на Община Враца съобщиха още:"„Коледна украса, играчки, лакомства, сувенири, произведения на занаятчии, както и шатри, които ще предлагат на посетителите типични за сезона храна и напитки, деликатеси и кулинарни изкушения ще могат да се видят на базара”. Ами какво друго да се види на Коледен пазар, това ще да е!

От Общината дойде и една любопитна новина. "За първи път във Враца се очаква да има и ледена пързалка. В момента Община Враца води преговори за наемане на временното съоръжение, което също да бъде сред атракциите за врачани тази година. Пързалката се предвижда да бъде монтирана на площад "Христо Ботев“. Браво! Това наистина е много хубаво. На врачани ще им е за първи път такова пързаляне. Виж, в Благоевград ледена пързалка за Коледа има още от 2009 г. насам.

И пак нищо лошо не казваме. Добре е да имаме и ние това, което имат в другите общини. В прессъобщението на Община Враца обаче, нищо не се казва за провеждане на конкурс за организатор на Коледния базар, не се споменава за избор на доставчик на агрегата и съоръженията (барабар с кънките) на ледената площадка. В Благоевград има такива конкурси.

Това не можем да знаем. Пък и няма нужда да умуваме чак толкова. Мислили са хората в Общината, това са измислили. Важното е, че са искали на гражданите да им е празнично, радостно, а откъде са идеите, кой ги осъществява, защо и на каква цена, просто си е нахалство да любопитстваме. Дори и прекопирана, Коледата трябва да е чудесна!