Посетителите ще могат да вкусят и да си закупят деликатеси като: традиционни български млечни продукти – козе, овче, краве и биволско сирене, кашкавали, кисело мляко, натурални и с различни подправки. Гостите ще могат да се насладят още на многообразие от меса и месни деликатеси, вина, бира, безалкохолни напитки. Ще бъдат представени ръчно изработени сладки изкушения – натурални шоколади и шоколадови бонбони, тестени и сладкарски изделия. Очаквайте богата палитра от пчелни продукти – мед, пчелен прашец, имуностимулатори и други.

На изложението всеки ще може да открие и ръчно изработени занаятчийски стоки – бижута, аксесоари, сувенири, изделия от дърво и камък, както и разнообразие от билкови екстракти, козметични продукти – етерични масла, сапуни, лавандулови и розови продукти.

Освен това посетителите ще се срещнат директно с производителите, като ще имат възможност да се запознаят с методите на приготвяне и съставките на предлаганите храни и различни ястия.
В рамките на първия изложбен ден ще се проведе дискусионен форум на тема: „Мястото на традициите и обичаите в живота на местните общности и ролята на ВОМР“ с участието на ръководителя на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър Георги Събев. Дискусията ще започне в 14:00 часа, на 23 март 2023 г. в малка зала в Младежки дом.
В изложението се очаква да вземат участие над 100 представители от цялата страна на Местни инициативни групи, занаятчии и производители на местни храни от техните територии.

По-подробна информация за участниците може да научите на страницата на изложението във фейсбук https://www.facebook.com/mestni.produkti.montana