След като се срещнал около 16:00 часа с колегите си след изхода на Враца към Мездра, той продължил в същата посока с намерението да намери място за извършване на обратен завой и да се върне в село Цибър.

Непосредствено преди отклонението за Мездра, върху прав хоризонтален участък, Войнов изнасъл автомобила плътно вдясно и предприел нерегламентирана маневра "завиване в обратна посока", като с дъговидно движение преминал през лентата за движение в посока София, насочвайки се към насрещното платно.

След него попътно се движил лек автомобил "Хюндай“, в който пътували три жени, които се връщали от погребение на близък. В момента, в който шофьорът на цистерната извършвал "обратен завой" двете превозни средства се намирали на 45 метра отстояние. Водачката на автомобила реагирала чрез аварийно спиране, но поради липса на достатъчно време и разстояние и отклонявайки колата вляво, последвал удар между двете МПС.

Непосредствено след възникване на пътно-транспортното произшествие на място спрели пътуващи в тази посока служители на Районното управление на полицията в Мездра, които сигнализирали съответните служби за случилото се. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на една от пътничките в лекия автомобил, а другите пострадали жени били транспортирани в болницата във Враца.

Въпреки оказаната медицинска помощ и проведено лечение, едната от тях е починала няколко седмици след инцидента, а другата претърпяла множество хирургически интервенции. Изготвената автотехническа експертиза установява, че причина за настъпилото ПТП е изпълнение на маневра "завиване в обратна посока“ от товарен автомобил и внезапното му навлизане в лентата за движение на лекия автомобил, с което обвиняемият Войнов предизвикал невъзможността за предотвратяване на удара. Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия.