В рамките на пилотния проект „ACCELERATOR Северозападна България“ новооткритите фирми могат да получат практическа подкрепа при разработването на своя бизнес модел с помощта на експерти от икономиката и науката, както и да получат информация за подходящите възможности за финансиране. Заинтересованите стартиращи фирми от браншове като мехатроника, информационни и комуникационни технологии, биотехнология, креативна индустрия и др., могат да кандидатстват за участие до 31 март 2018 г..

За да се постигне икономически подем в Северозападна България в областните центрове Враца, Монтана, Видин, Плевен и Ловеч, трябва да се стимулира наличния иновативен и креативен потенциал в подобен мащаб, както това вече е факт в големи градове като София, Пловдив и Варна, защото една работеща инфраструктура от малки и средни предприятия е необходимата предпоставка за установяването на големи индустриални фирми в региона.

Тази водеща идея на пилотния проект „ACCELERATOR Северозападна България“ ще бъде представена в Търговско-промишлена палата - Враца от ръководителите на проекта Юрген Ейзеле от Технологичен Център София и проф. Румен Николов от Виртех ООД.