Община Мездра беше представена от Димитър Павлов, ръководител на проекта, Галина Иванова - сътрудник, Цеца Кирилова - счетоводител на проекта и Цеца Костова, директор на Дирекция "Финанси и бюджет".

Димитър Павлов представи участието на Общината в проекта чрез презентация, а останалите членове на екипа взеха участие в две работни срещи. На тях бяха дискутирани добрите практики, предложени на уъркшопа, проведен в края на октомври 2017 г. в гр. Мездра.

Целта на проекта "Подобряване на разделното събиране на хартия и картон за рециклиране IMPACTPapeRec” е създаването на наръчник за добри практики в сферата на разделното събиране и рециклирането на хартия и картон. Чрез него ще се помогне на европейските общини, градове и региони при въвеждането на добра система за събиране на отпадъци при подобряването на съществуващи системи.

Проектът е финансиран в рамките на Програма "Хоризонт 2020“ за научни изследвания и иновации на Европейския съюз по споразумение за отпускане на безвъзмездни средства.