© СУ "Иван Вазов"

Седмокласници от училището – домакин представиха иновативен урок на тема „Отражения на реалността“. В него бяха интегрирани учебните предмети, но участие взеха и много гости, специалисти и бивши възпитаници на училището.

Началото на урока беше поставено с встъпителна анкета. Последва плавен преход към произведението „До Чикаго и назад” на Алеко Константинов и вълнуващ разказ на училищния директор Румяна Богданова за пътуването ѝ до Ню Йорк, САЩ. Участниците бяха поздравени чрез видеозапис от брега на езерото Мичиган, Чикаго, САЩ от журналиста Симеон Гаспаров.

В часа по химия и опазване на околната среда бяха демонстрирани любопитни факти за заобикалящите ни материи и вещества. Последваха атрактивни игри на двора в часа по физическо възпитание и спорт. Интересна лекция и дискусия предизвика гостуващият лекар офталмолог.

Гости на събитието бяха и бивши възпитаници на училището, които са се реализирали в различни сфери. Любезните домакини бяха осигурили вкусно приготвена храна и уютна обстановка за обяд в училищния стол.

© СУ "Иван Вазов"

Програмата включваше и посещения на културни забележителности.

Следващата работна среща по проекта ще се проведе в периода 9-12 юни. Домакин ще бъде СУ „Васил Левски“ – Ардино.