Търговският съветник Ан Дефурни и Александра Бачева, отговорен ръководител за белгийски и международни инвестиции при Посолството на Кралство Белгия у нас, посетиха Враца. Тя бяха приети от кмета на общината Калин Каменов, който ги запозна с историята, настоящето и забележителностите на областния център. В провелите се разговори Каменов акцентира върху възможностите за инвестиране в града под Околчица.

Кметът на Враца и представителите на Белгийското посолството се обединиха около идеята в бъдеще да се осъществят контакти за ползотворно бизнес сътрудничество и партньорство. Те дискутираха и инвестиционната програма на Общината, в която е заложено изграждането на Технологичен парк, в който могат да се включат и белгийски фирми.

На срещата присъства зам.-председателят и изпълнителен директор на Търговско-промишлената палата във Враца Илиана Филипова. Гостите посетиха промишлената институция, където бяха запознати с дейността на организацията и с бизнес климата в региона.

В края на визитата Калин Каменов подари на двамата дипломати реплика на фиала от Рогозенското съкровище, която те приеха с благодарност.