На специална церемония във ВСС Председателят на Върховния административен съд Георги Колев връчи отличието на единадесет председатели на административни съдилища с изтичащи два мандата - за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните им задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове. Колев изрази благодарност за направеното от тях за създаването на административните съдилища преди 10 години, за тяхната всеотдайност, висок професионализъм и ръководни умения, довели до утвърждаването на административното правосъдие и извеждането му на първо място по резултати в страната.

От пресслужбата на Административния съд във Враца припомнят, че с приемането на Административнопроцесуалния кодекс се създадоха 28 административни съдилища, един от които е Административен съд - Враца. Висшият съдебен съвет проведе конкурс за определяне на състава на новосформираните съдилища. Председателите на административните съдилища бяха назначени съобразно конкурсните резултати, по предложение на Председателя на Върховния административен съд.

С решение на Висшия съдебен съвет, взето на 20.12.2016 г. за Административен ръководител, Председател на Административен съд - Враца бе назначена Силвия Петрова Димитрова, която встъпи в длъжност на 03.01.2007 г. Съгласно решение на ВСС от 20.01.2012 г. съдия Димитрова бе избрана за втори мандат като Председател на Административен съд - Враца.

.