Промените предвиждат 250 000 лева за асфалтирането на улица "Складова". Точно тази улица предизвика местните депутати да поспорят, кой пръв бил предложил тя да се ремонтира и защо кметът Каменов съобщил в социалните мрежи, че предложението е негово, преди то да се обсъди по групи. Това не било добра практика, защото такива промени в бюджета се обсъждат по-сериозно - почти еднозначно заявиха от залата няколко съветника.

Така преди да влезе в режим на гласуване точка №8 от дневния ред на заседанието, дойде ред на препирнята "кой е по-по-най". Представители на всички групи взеха отношение и от изказванията им стана ясно, че всички са поставяли пред кмета Каменов първи въпроса за ремонта на ул. "Складова" и започнаха да си мерят предложенията по давност.

Иначе, всички бяха доволни, че най-после тази улица ще се асфалтира, но не пропуснаха да намекнат явно, че това било предизборен ход на градоначалника. В спорът им кой има заслуги за предложението, предизвикал бурните дебати имаше и нещо добро. Стана ясно, че препирните родиха прецедент - всички политически сили този път бяха на едно мнение.

Те вкупом приветстваха предстоящия ремонт на ул. "Складова" и изразиха задоволство от показателите на "Местни данъци и такси" за високата събираемост през полугодието на тази година. Дори се чуха благодарности към работещите врачани, които си плащат данъците. Така най-важната докладна в крайна сметка бе приета единодушно и с ръкопляскания.

На сесията стана ясно, че с промените в бюджета ще се осигурят и финансови средства за асфалтиране на участъка между селата Девене и Три кладенци, ще бъде реновиран пътя за село Косталево и изцяло ще се поднови пътната мрежа в квартал „Бистрец“. Средства ще бъдат отделени за нов плувен басейн. Ще се извършат и текущи ремонти по пътната инфраструктура в общината, оборудване на детски градини по метода „Монтесори“, ще бъдат финансово обезпечени и други ключови инфраструктурни проекти.

Така че кой защо е спорил на вчерашната сесия на Общинския съвет, май не е важно. Времето е предизборно и често сме виждали политически опоненти, хем да са на едно мнение, хем да спорят по даден въпрос. Ами, нормално е да е така между управляващи и опозиция... Важното е, че този път в спора се роди истината и хората ще са доволни от решението за промяна в Бюджет 2019.