Днес от 17:00 часа на изкуствения терен на градския стадион в Мездра седмият в таблицата - Искър 1923 (Роман) приема опашкаря Балкански (Михайлово). Този мач ще бъде ръководен от мездренския рефер Владимир Палански, информира Христо Тончев, председател на Съдийската комисия при Областния съвет на БФС - Враца.

По същото време деветият в подреждането - Ботев (Криводол), който от началото на сезона има само една победа, приема актуалният шампион и един от лидерите във временното класиране - Манастирище.

Другите две срещи в събота са: Монолит (Манастирище) - Септември 98 (Гложене) и Ботев (Бърдарски геран) - Миньор 2017 (Згориград).

Останалите два мача от кръга са в неделя. От 17:00 часа утре другият лидер в класирането - ОФК Локомотив (Мездра) гостува на шестия в подреждането - Ботев (Рогозен). Главен рефер на този двубой е елитният врачански рефер Росен Гановски.

По същото време в Хайредин е дербито между петия и четвъртия в таблицата - Огоста и Скала 2015 (Оселна). Съдийската бригада за този двубой ще води Симеон Искренов от Враца

Преди срещите от петия кръг начело в таблицата са ОФК Локомотив (Мездра) и Манастирище с актив от 10 точки. Трето-четвърто място делят Скала 2015 (Оселна) и Монолит (Манастирище) с по 9 т., а Околчица (Моравица) е осма с 4 т.