© Павел Петров, Община Мездра

В първия двубой от кръга, който се игра вчера, Янтра (Габрово) победи като домакин Трявна с 3:0 и се изкачи на върха в класирането с 22 точки, колкото има и Бдин 1923 (Видин). Локо (Мездра) е седми с равен брой точки - по 15, с осмия Ботев (Луковит). Левски 2007 (Левски) е последен със скромния актив от 3 т.

В дербито на кръга лидерът Бдин 1923 (Видин) приема Севлиево. Този мач е поверен на Николай Малджански от Монтана, ще му помагат неговият съгражданин Николай Михайлов и младият мездренски рефер Славян Добрев. Четвърти съдия е Ивайло Живков, а делегат на БФС - Милен Бельов, и двамата от Враца.

Врачанска съдийска бригада получи наряд за мача Вихър (Славяново) - Павликени. Главен рефер е Росен Гановски, с асистенти Илиян Маринов и Владислав Иванов. Четвърти съдия е Никола Петров, а дежурен делегат - Юли Йоцов, и двамата от Ловеч.


© Павел Петров, Община Мездра

В останалите срещи от кръга съперници са Първа атомна (Козлодуй) - Академик (Свищов), Ком (Берковица) - Ботев (Луковит), Янтра (Полски Тръмбеш) - Партизан (Червен бряг) и Спартак (Плевен) - Локомотив 1927 (Дряново).

Начело във временното класиране са Бдин 1923 (Видин) и Янтра (Габрово) с по 22 точки, като видинчани имат мач по-малко. Трето-четвърто място делят Спартак (Плевен) и Янтра (Габрово) с по 19 т., а пети и шести са Вихър (Славяново) и Ком (Берковица) с по 17 т.