Обвиняемият Г.Г. е осъждан.

От около 9 години живеел на съпружески начала с И.И. в гр. Монтана. Мъжът често употребявал алкохол, вследствие на което ставал раздразнителен и избухлив. Това водело до проблеми между двамата. По време на скандали Г.Г. проявявал агресия, отправял закани срещу живота и здравето на И.И. Стигало се до физическа саморазправа и малтретиране на жената с причиняване на различен вид увреждания.

Пострадалата многократно подавала сигнали за случващото се.

На 20.05.2022 г. Г.Г. се ядосал от липсата на пари у И.И., с които да закупи алкохол. Обиждал я, употребявал цинични думи по неин адрес. Нанесъл удари с брадва, дървена лопата, корниз и с крака по тялото й. Отправил й закани с убийство, след което оставил пострадалата в тежко физическо и психическо състояние.

Жената не била в състояние да потърси помощ. Три дни по-късно успяла да излезе от къщата и да стигне до съседи, които я закарали до дома майка й. Пострадалата била транспортирана в болнично заведение и оперирана по спешност.

От заключението на извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.И. е била причинена средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Престъпленията, за които е обвинен Г.Г., са извършени в условията на домашно насилие. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да продължи в съда.