Прочетени бяха поздравителни адреси до Община Вършец от Президента на Република България Румен Радев и от премиера Бойко Борисов. Кметът на Вършец Иван Лазаров припомни направеното от местната администрация през годината за подобряване живота на хората във Вършец. Гости на летния празник бяха народните представители Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител на Монтана Росен Белчев.

За доброто настроение на празнуващите се погрижи родената в Монтана естрадна певица Нели Рангелова.

Тази година Община Втршец организира множество разнообразни забавления. Зрителите се насладиха на театралния спектакъл „Женско царство“ по едоименната комедия на Ст. Л. Костов с участието Искра Радева и Мария Статулова, Вечер на класиката с Квартет "Интро" и концерт на Васко Кръпката и "Подуене блус бенд". Проведоха се турнири по футбол и волейбол, изложби, лятно кино на открито и т. н.

През почивните дни празниците продължават с фолклорния фестивал "Балканът пее", национална киноложка изложба и концерт на сръбската звезда Драган Коич-Кеба.

"Целта е привличане на повече туристи във Вършец и презентиране възможностите за почивка тук”, обяви кметът на курорния град Иван Лазаров.