В пълната с родители и гости зала, празникът, посветен на буквите, започна с артистичното изпълнение на буквата А (Никол) и буквата Я (Васи), които се опитаха да спорят коя от двете букви ще бъде избрана за царица. Дочула техния спор, цялата азбука влезе в „стаята” с веселата песен „Първокласник”.

Празничното настроение обхвана всички, а децата представиха най-доброто, което бяха научили. Техни помощници бяха по-големите ученици, превъплътили се в образите на Азбуката, Буквара и Читанката.

Тържеството продължи със забавни сценки, любопитни игри и малко тъжно сбогуване с любимото другарче букварче. Малките азбукарчета спечелиха аплодисментите на родителите със сценките "На кого е читанката", с неостаряващата приказка за "Най-хубавото птиче", както и играта с буквите, в която децата показаха не само знания, но и бърза логическа мисъл.


С много усмивки, песни и настроение, децата поднесоха безценен подарък на своите родители със своите знания и артистичност. С песента "Първокласно" малчуганите се отблагодариха и на своята любима, първокласна учителка Христинка Иванова!