Програмата на 6 декември (сряда) ще започне в 11:00 часа, когато централният площад "България“ ще бъде озвучен с тематична музика. Тържеството за Никулден ще бъде открито в 11:30 часа с изпълнения на Тригласния народен хор към Народно читалище “Колката" - с. Люти брод с ръководител Кръстьо Стефанов. Поздрав по случай големия християнски празник ще отправи кметът на Мездра Генади Събков. Младите артисти от училищния театър към Основно училище “Христо Ботев“ с художествен ръководител Тамара Нетева ще рецитират стихове за Никулден. Отец Георги Няголов ще отслужи празничен водосвет за здраве и благоденствие, след което ще бъдат раздадени 500 порции от празничния рибен курбан.

На 7 декември (четвъртък) от 17:00 часа на градския площад ще започне спектакълът "Коледно сияние”, по време на който ще бъдат запалени светлините на коледната елха. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи майсторът на забавлението Борислав Борисов (Боби шоу). Любимият на поколения малки и пораснали деца ще доведе и Дядо Коледа, който ще зарадва малчуганите с много подаръци. В празничната програма ще вземат участие и възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие с художествен ръководител Анета Петкова.

На 12 декември (вторник) от 17:30 часа в Залата на КИБИ "Лотос-М" ще бъде открита самостоятелна изложба на инструктора по карате Василий Ковяр.

В 17:30 часа на 13 декември (сряда) ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Археологически комплекс "Калето".

На 14 декември (четвъртък) от 17.30 часа в Ритуална зала на Община Мездра ще бъде представена най-новата стихосбирка на Светла Дамяновска "Синини върху душата”.

На 16 декември (събота) от 10:00 часа във физкултурния салон на Основно училище ”Христо Ботев” ще се проведе ХІІІ Международен турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички”.

От18:00 часа на 19 декември (вторник) е церемонията по връчване на наградите "Спортист на 2017 г.” на Община Мездра. Тя ще се състои в ресторант "Родина”.

На следващия ден, 20 декември (сряда), пт 17:00 часа в Читалищната библиотека ще се проведе Коледен празник на Литературен клуб "Христо Ботев”

В навечерието на най-светлия християнски празник - Рождество Христово,,Община Мездра ще зарадва жителите и гостите си с приказен коледен концерт. Той ще се проведе на 22 декември (петък) от 17.00 часа на площад „България” (при лошо време от 17.30 часа в Дома на железничаря). Специален гост на събитието ще бъде Драгомир Драганов.

На 25 декември (понеделник) от 10:00 часа в Общинския център за социални услуги и дейност ще се проведе традиционният Коледен турнир по шахмат.

Традиционният Коледен турнир по футбол в село Зверино ще се проведе на 25-26 декември (понеделник и вторник) на спортната площадка в Средно училище "Св. Климент Охридски". Откриването на спортната проява на 25.декември от 10:00 часа, а закриването на турнира и награждаването на призьорите е на 26 декември. от 14.00 часа.

По традиция Новата 2018 година ще бъде посрещната тържествено в 24.00 часа на 31 декември на площад "България”.