Подписка за изселване на скандално известната фамилия на Живко Георгиев, популярна като Певците, тръгва в Роман. Решението е взето на общоградско събрание днес, предизвикано спонтанно от гражданския протест срещу насилието, който се проведе на 29 юли в крайискърския град.

"На събранието присъстваха 83-ма жители на общината, съобщи в социалната мрежа facebook организаторът на протеста Марин Връбчев, който е председател на местната организация на ВМРО. За целта е сформиран Инициативен комитет от 5 души, представляван от Връбчев.

"Задачата на Инициативния комитет е да изпълни решението, взето на гражданския протест в петък, уточни Марин Връбчев, а именно - да събере необходимия брои подписи и да внесе петиция до кмета на общината с конкретен срок за изселване на ромската фамилия, както и да изиска от Общинската администрация публично да изнесе информация относно адресната регистрация и плащането на данъци от страна на членовете на тази фамилия”.

"Допълнително ще Ви уведомим за местата и времето, в което с полагане на подписа си ще можете да се солидаризирате с нашата животоспасяваща за града и общината цел”, пише в заключение Връбчев.