На официалното откриване кметът на Враца приветства Съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг" за успешно реализираната инвестиция и пожела успех на хипермаркет "Практикер". "За мен е удоволствие да открием първата голяма инвестиция за 2019 година в нашия град, която е близо 10 милиона лева. Тук ще работят около 100 врачани, част от които се върнаха от други градове, за да се реализират във Враца. Неслучайно споменах, че това е началото на инвестициите в общината, тъй като само след месец предстои първата копка на завода на "МД Електроник", каза градоначалникът и допълни, че през настоящата година се очакват инвестиции в размер на близо 93 млн. лв в производство и над 1 000 нови работни места.

"Добрата новина е, че преди една година почистихме Крайречен булевард от изсъхнали дървета, а само преди дни "Видеолукс Холдинг" осигури нови дървесни видове, с които пространството е залесено", каза в заключение Каменов.

По време на събитието беше отслужен водосвет за здраве и благополучие от Врачанския митрополит Григорий и свещеници от епархията.

Преди официалното откриване на "Практикер" Калин Каменов и Тодор Белчев откриха новоизградената детска площадка в ж. к. "Сениче". Съоръжението е дарение от "Видеолукс Холдинг" за децата на Враца.

На събитието присъстваха още областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, членове на Съвета на директорите на холдинга, представители на бизнеса, служители в "Практикер" и граждани.