В приветствието си директорът Татяна Василева подчерта постигнатите високи резултати – 6-то място на Националното външно оценяване по български език и литература след VII клас и 83-то място на Държавния зрелостен изпит по същия предмет, които за пореден път нареждат учебното заведение сред най-добрите в страната. „Благодарение на вашия неуморен труд и интелект вие постигнахте много призови места на национални олимпиади и състезания в областта на науката и спорта. Всичко това е резултат на нашия упорит труд и показва качеството на образованието в нашето училище.“

От тази година в ППМГ се въвежда и електронен дневник, който ще позволи на родителите да бъдат информирани своевременно за успехите и развитието на своите деца.

По традиция на специална церемония бяха наградени учители за цялостна дейност и ученици постигнали високи резултати през изминалата учебна година. Те получиха плакети и грамоти за постиженията си в различните научни области и значим принос в утвърждаването авторитета на гимназията.

Отличието „Учител на годината“ получи Милена Иванова – преподавател по български език и литература.

Призът „Ученик на годината“ в гимназиален етап е за Георги Цветелинов Игнатов, а в прогимназиален етап за Ема Петрова Дилова.

При откриването на учебната година в ППМГ се проведе и кампанията „Дарение вместо цвете за първия учебен ден“. Дарителската кутия ще остане още няколко дни на разположение на желаещите да се включат в инициативата. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати две деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение – Веселин Георгиев и Александра Кръстянина.