Водени от евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и от народните представители от Парламентарната група на коалиция "Обединени патриоти" Красимир Богданов, Атанас Стоянов и Йордан Йорданов, родолюбците от двете страни на границата почетоха паметта на "македонската Шарлота Корде" с панихида в бившия катедрален храм на Скопската епархия "Св. Димитър", отслужена от отец Саша Додески от Македонската православна църква.

От храма многолюдното шествие, начело с националните флагове на България и Македония, както и с разветите знамена на Организацията, се отправи към лобното място на Мара Бунева на кея на река Вардар, близо до стария Камен мост, където се състоя поклонение пред възпоменателната плоча на националната героиня.

"Трябва да помним делото на Мара Бунева, да се поучим от него и да продължаваме да държим знамето високо, заяви в словото си пред събралото се множество Ангел Джамбазки. Нека знаем какво бяха заветите на предците във ВМРО и нека ги изпълняваме! Бог да прости Мара Бунева, вечна ѝ памет! Да живее Македония, да живее България! България над всичко! Бог да пази България!", каза в заключение българският представител в Европейския парламент.

Поклонението завърши с поднасяне на венци и цветя на признателност към саможертвата на Мара Бунева пред паметната й плоча на брега на Вардар.

"Днес в старата Българска столица Скопие представители на ВМРО, българи от Република България, Македония и Западните покрайнини отдадохме почит на Мара Бунева - пожертвала живота си в защита на българщината в Македония и на всички паднали в името на българския национален идеал, сподели непосредствено след събитието в социалната мрежа депутатът от врачанско е областен лидер на ВМРО Красимир Богданов. Да помним примера им! Да продължим борбата за силна, независима и обединена България!"