Перфектната организация на екипа по проекта създаде празнична атмосфера и за възрастните хора и за децата дошли да играят и пеят за тях. Истински спектакъл представиха учениците от града и с желание да стоплят душите на болните и самотни хора.
Любка Димитрова от 9 клас беше изработила за всичките 105 потребители на социалната услуга във Враца коледни картички. Девойката сподели за медията ни, че във всеки от тях вижда човек живял достойно и заслужаващ грижа и обич. Служителите на БЧК-Враца получиха поздравителни адреси от кмета на града и много институции. За домашните помощници имаше мили думи и прегръдки от потребители.

„Благодаря ви мили хора за помощта към болните, сакатите безпомощните и самотните –каза през сълзи 92-годишна жена, която от 5 години разчита за всичко на екипа на центъра. Благодаря на Червения кръст и всички които работят там, за техният всеотдаен труд и честност.”

Изказването на друга врачанка трогна всички с нейната искреност. „Ние знаем през какви сезифовски мъки минавате през тесните коридори на бюрокрацията и успявате, защото целта ви е ясна, посоката ви е вярна-обърна се към работещите в БЧК с топъл глас вазрастната дама. Вие успявате, идвате в къщи с две ръце, които да резтребят, да напазаруват, да сготвят и да нахранят някой, които няма тази възможност. Имате ръце и сърца, които отнемат болката и връщат самочувствието. Най хубавото е това, че не е случайна тази среща в навечерието на Рождество, на светлият празник Коледа. Това е денят на надеждата, деня на любовта. Благодаря ви момичета, за вълшебствата които правите за нас, за свежият въздух, които идва с вас в домовете ни, за настроението което създавате, независимо какво е вашето в този ден. Благодаря ви, Бог да ви благослови.”

Български Червен кръст в партньорство с Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика и Швейцарски Червен кръст реализира проекта „Домашни грижи за независим и достоен живот”. Той се осъществява от 2012 година с подкрепата на Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие. Неговата цел е въвеждането в България на модел за комплексно предоставяне на здравни грижи и социални услуги по домовете, като форма на дългосрочна грижа за възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания. В четирите центъра в област Враца са осигурени 50 работни места. Екипите на центровете се състоят от медицински сестри и домашни помощници. Те предоставят интегрирани здравни грижи и социални услуги на повече от 400 бенефициенти в техните домове. За изминалите 5 години са били обгрижвани над 700 възрастни хора.