Общата пазарна стойност на предмета на престъплението е 2326.50 лв. На пакетите нямало поставен български акцизен бандерол, като такъв се изисква по закон, съгласно чл. 28, ал.1 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия.

Със споразумението е постигнато съгласие, на обвиняемата С. на основание чл. 234 ал. 1, пр. 2 от Наказателни кодекс, вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 и ал. 3 от НК да се наложи наказание от 5 месеца "лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за срок от 3 години.

Междувременно Районната прокуратура в Козлодуй е внесла в съда споразумение, сключено със защитата на обвиняемата Р. В. А. В хода на разследваното е установено, че на 19 август 2017 г. в село Бутан, област Враца, в едноетажна селскостопанска постройка, обвиняемата е държала три броя черни полиетиленови чувала с акцизни стоки - прозрачни пакети с общо тегло 16.700 кг, нарязан натурален (неароматизиран) тютюн, на стойност 4133.25 лв.

В съдебно заседание внесеното споразумение е одобрено от съда, като за извършеното престъпление, на основание чл. 234, ал. 1 от Наказателния, е определено наказание от четири месеца "лишаване от свобода", като изпълнението му също е отложено за срок от 3 години.

Споразуменията имат характера на влязла в сила присъда.