Посланикът на Кралство Норвегия Гюру Катерина Викьор, кметът на Враца Калин Каменов, областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет Румен Антов и народни представители от региона бяха сред официалните гости при откриването на нов младежки център във Враца. Социалното заведение е с насочени дейности за подобряване на благосъстоянието на децата и младежите в риск, изграждане на устойчив модел за интеграция и социално включване в общността.

Стойността му е 1 160 206 евро, отпуснати по проект от Европейския съюз и е трети от този вид институции в България. Центърът се намира в изцяло ремонтираната и обновена сграда на закритото бившо училище "Митрополит Константин".

Сред гостите бяха още зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, заместник главният директор на ГД „Структурни фондове и международни образователни програми към МОН“ Цветана Герджикова, директорът на Центъра за образование и интеграция на деца и ученици, Мануела Радева и бившият социален министър Тотю Младенов.

Преди да прережат лентата своите поздрави и пожелания изказаха кметът на Враца и посланикът на Кралство Норвегия. Калин Каменов пожела от откриването на новия център да има наистина полза, а работещите в него да помагат на възможно най-много деца в нужда. Нейно превъзходителство Гюру Катерина Викьор благодари от сърце за поканата да присъства на откриването и пожела успех на младия, амбициозен екип на центъра. Музикалните и танцови възможности на децата, участващи в програмата, впечатлиха високата гостенка от Норвегия.