Заради oтстраняването на "брадясал" проблем с водоподаването на улица "Рила" пък, за който MediaNews вече писа, днес една част от Мездра отново остана без вода. Този път потърпевши от перманентния сух режим са живеещите в карето между улиците "Янко Сакъзов", "Георги Димитров", "Александър Стамболийски" и "Арда".

Друг екип на "ВиК" - Мездра продължава да отстранява авария в района на стария мост на Искъра, откъм квартал "Камъка", възникнала преди пет-шест дни, в резултат на която също изтекоха нахалост стотици кубици питейна вода.

Вчера служители на водоснабдителното дружество отстраняваха голяма авария на централния булевард "Христо Ботев", миналата седмица - на улиците "Шипка" и "Петко Славейков"… Списъкът е като безкраен поменик. Години наред този проблем безспорно е №1 за гр. Мездра, но никой управник не се наема да се заеме с неговото решаване, една ли това ще стане и в годината преди местните избори…

Впрочем, след многобройни оплаквания от граждани преди една година от Община Мездра най-после кандисаха да предоставят актуална информация за възникнали аварии по водопроводната мрежа и спряно водоподаване в града и селата от общината.

"Актуална информация за предстоящи ремонтни дейности, възникнали аварии или спряно водоподаване на територията на община Мездра ще бъде публикувана на електронната страница на Общината, страницата й във фейсбук, като ще бъде подавана и на средствата за масово осведомяване”, похвалиха се тогава от Общинската администрация.

Подобно сирените на 2 юни обаче, системата за ранно оповестяване на населението така и не проработи и от кметската управа вече месеци наред мълчат като риба на сухо.

За улеснение на гражданите отново публикуваме телефоните за подаване на сигнали за възникнали аварии и за връзка с "ВиК" - Мездра:

0889 316 774 и 092/ 66 11 19 - дежурен диспечер във "ВиК" - Враца,

0885 695 504 - Дежурен по Съвет в Община Мездра,

0886 065 451 - инж. Даниел Стефановски, ръководител на "ВиК" - район Мездра.