Пореден вандалски акт е извършен в нощта на сряда срещу четвъртък в Роман, сигнализира в Medianews.bg Марин Връбчев, председател на градската организация на ВМРО. Неизвестни лица са преобърнали бетонните пейки в градинката до старата ж. п. гара. Най-вероятно хулиганска проява е дело на пияни младежи. Реакция от страна на полицията и Община Роман отново няма.

"Браво, „юнаци”!, коментира по този повод в социалната мрежа Връбчев. Не е лесно да сториш това, защото пейките са бетонни, а полицията… Е, тя обеща преди протеста, че нещата ще се променят. Ако това е част от промяната - д..е да ни е яко, както казва народът!”

"Могат лесно да разберат, кой го е направил”, сподели във facebook гражданин на Роман. “Да ги накарат да ги поправят или платят и ще видим дали ще ги трошат, написа от своя страна възмутена романчанка.

Преди време в същата градинка били потрошени люлките и останалите съоръжения за игра на децата. Редовна практика е нощем да се обръщат кошчетата за боклук по улиците в краийскърския град.

Извършителите досега не са заловени.