От "Animal Help” предполагат, че бездомното куче е било отровено с антифриз. Най-вероятно това е станало като му е дадена храна, напоена с отровната течност. Извършителят на криминалното деяние е неизвестен.

Тази сутрин любопитство към мъртвия домашен любимец проявили деца от намиращото се наблизо Основно училище "Христо Ботев”. Едва след като управителят на Дома на железничаря Даниела Спирова се обадила в Общинската екологична инспекция трупът е прибран от служители на Общинското предприятие "Чистота”.

Това е поредният такъв случай в Мездра. Миналия петък в двора на Професионалната гимназия "Алеко Константинов” е намерено още едно отровено куче - майка с две малки кученца. Въпреки грижите, положени от доброволците от "Animal Help”, впоследствие едно от кученцата също е починало.

Преди няколко месеца пък в района на техническия пункт на СБА над МТУ-то е отрито простреляно куче. В момента то е настанено в приюта в Долна Кремена, в който от сдружение "В помощ на животните в Мездра” се грижат за повече от 90 бездомни кучета.