Скрит в механизма на разтегателен диван е открит полиетиленов плик, съдържащ 2 пластмасови кутии с цилиндрична форма - в едната 4,62-грамова бучка амфетамини, в другата – 1,74 грама суха зелена листна маса канабис. Общото намерено количество по видове наркотични вещества е - 5,43 грама амфетамин, 2,03 грама екстази и 4,63 грама канабис. От жилището намерена и иззета и електронна везна. 34-годишният е задържан в полицейския арест на РУ Лом за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.

Същият ден, след получена информация криминалисти от ОД МВР Монтана са извършили претърсване в жилище в с. Боровци, обитавано от 28-годишен жител, при което са намерени и иззети 6 грама суха зелена листна маса канабис, 0,61 грма амфетамини, мерителна везна със следови количества от канабис и 2 ловни патрона 12 калибър. По случая е образувано досъдебно производство по НК в ОД МВР Монтана.

При проведени процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от жители на областния град /на 24 г. и 19 г./ криминалисти от РУ Монтана са намерили и иззели 10 топчена суха зелена тревна маса канабис, с общо тегло 7.1 грама, цигара канабис и 1 грам амфетамини. При извършения обиск на 24-годишния в джоба на панталона му са намерени и 4 топчета суха зелена тревна маса канабис канабис, с общо тегло 2.5 грама. По случая е образувано досъдебно производство по НК в РУ Монтана.