В резултат на проведеното разследване е установено, че на 13 юли около 9,30 часа пострадалата 75-годишна жена е слязла на кръстовището на улиците "Панайот Хитов" и "Дунавска" от таксиметров автомобил "Шкода Фабия". Устанавен е водачът - 35-годишната П. Б. от Лом.

Възрастната жена, която е трудноподвижна и се придвижвала с помощта на две патерици, се отправила към ул. "Дунавска", когато според очевидец била подпряна в гръб от връщащия назад лек автомобил. Бабата паднала по лице, при което й била причинена средна телесна повреда - счупване на първи и втори шиен прешлен и изпадане в безсъзнание.

Пострадалата е транспортирана в МБАЛ - Лом и е оставена под наблюдение, с опасност за живота.

Екип на Пътна полиция разпитал шофьорката на таксито.Тя категорично отрекла да е блъснала възрастната жена. Пробата за употреба на алкохол на таксиджийката е отрицателна.

Установени и разпитани са и други свидетели на случилото се. От показанията им става ясно, че пострадалата е заплела бастуна си в решетка на отводнителна канализация и е изгубила равновесие, вследствие на което е паднала. От събраните сведения от свидетели не може да се заключи по безспорен и категоричен начин дали възрастната жена е била блъсната от таксиметровия автомобил или сама се е спънала и е паднала.

Работата по случая продължава Районно управление на МВР - Лом.