При извършеното претърсване са иззети един стъклен буркан съдържащ суха зелена тревна маса с тегло 41,5гр и черна кутия, съдържаща суха зелена тревна маса с тегло 7гр. При направен полеви наркотест, веществото реагира на канабис. Образувано е досъдебно производство.

Същият ден, 8 ноември, е извършено претърсване и изземване в жилищен имот в с. Белотинци, обл. Монтана, ул. „Пета“, обитаван от Лъчезар Л. на 19 години. В хода на проведените процесуално-следствени действия е намерена и иззета суха, зелена листна маса с тегло 146.00 грама, която при направения полеви тест реагира на канабис. Във връзка с разследването е извършено и претърсване в жилищен имот в ж.к. „Младост“ в Монтана и е намерена и иззета суха, зелена листна маса с тегло 0.7 грама, която също реагира на канабис.

Третият случай е при извършено претърсване и изземване в празно дворно място в с. Белотинци на ул. „Тридесет и седма“ № 12, ползван от Здравко С. на 20 години от същото село, е намерена и иззета суха, зелена листна маса с тегло 108.04 грама, която при направения полеви тест реагира на наркотичното вещество „канабис“. Образувано е досъдебно производство.