© Снимка: МВР

В хода на проведените процесуално-следствени действия са задържани двама мъже на 39 и на 26 години с инициали К. И. и А. Х., които по първоначална информация са се занимавали с отглеждане и разпространение на марихуана.


© Снимка: МВР

Мъжете били засечени в местност на територията на община Ботевград, където на площ от около 36 кв. м били засадени канабисови растения. При извършените обиски на лицата, претърсване и изземване, в къща на територията на община Мездра полицаите открили и кашон, пълен с изсушена тревиста маса, която при направения полеви тест дала положителна реакция на канабис.


© Снимка: МВР

Намерени са различни пособия и материали за отглеждането на растенията. Голямо количество от същата дрога е иззето и при претърсвания в жилищата на двамата мъже, както и в автомобил, ползван от тях.

По случая е образувано досъдебно производство срещу К. И. - за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от Наказателния кодекс. Активните действия по разследването продължават под ръководството на Софийската окръжна прокуратура.

Източник: mvr.bg

© Снимка: МВР