Районната прокуратура в Оряхово внесе в съда споразумение с трима обвиняеми за престъпление, свързано с незаконно държане на цигари без български бандерол. Наказателното производство е образувано преди седмица, на 4 юли. Под ръководството и надзора на наблюдаващия прокурор Ивайло Христов, служители от Дирекция "Вътрешна сигурност“ при МВР и Областната дирекция във Враца са установили и задържали извършителите, един от които е служител на Районно управление - Оряхово.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми, полицаят е бил задържан и конвоиран на 6 юли в полицейския арест във Враца. Разследването е приключено в рамките на три дни. Тримата задържани И. Р., Д. И и М. С. са признали за извършване от тяхна страна на деянието и са сключили споразумение с прокуратурата.

Районният съд в Оряхово е одобрил внесеното споразумение. Наложените наказания са по три месеца лишаване от свобода за цивилните лица и осем месеца затвор за униформения служител.

Присъдите са условни и са отложени с изпитателен срок от по три години за всеки от тримата участници в контрабандата на цигари.