На 31 юли около 22:50 часа на паркинга на почивна станция във Врачанския Балкан катастрофира лек автомобил ”Опел Астра”, управляван от 64-годишен врачанин с инициали П. В., като блъска паркирано ”Рено 19”, собственост на Л. Д., на 66 г. от Перник, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Убити и ранени - няма. Нанесените щети са за около 100 лв. Причината за инцидента е движение на заден ход от страна на водача на опела, на който е съставен акт. П. В. е изпробван за алкохол с дрегер, който отчел 2.17 промила в издишания въздух.

По-рано същия ден, към 4.30 часа в Бяла Слатина автопатрул на местното Районно управление "Полиция" спрял за проверка "Ауди А6”, управлявано от В. Ч., на 26 г. от Бяла Слатина. При извършения тест за алкохол на шофьора, техническото средство показало 1,02 промила алкохол. На водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване.

Малко по-късно, към 5.30 часа отново в Бяла Слатина, полицейски патрул спрял за за проверка "Опел Астра", управляван от 21-годишния Ц. Ц. от село Попица. Пробата за алкохол на младия шофьор отчела 1,19 промила. На него също е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване.