Сестрата на именития алпинист, който загубихме на 5 февруари, написа следното във фейсбук групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов":

"Здравейте, съмишленици и приятели на Наско. По повод идеята да се направи национален поход до любимия му връх Кутелка в негова чест, искам да ви споделя, че дружеството, на което той беше член, Владислав Варненчик, Варна, имат такава идея, да бъде направено на 11 март - рождения ден на Наско.

Може да бъде преместено на 14 март, в неделя, за да могат повече хора да участват. Това сега е само предварителна информация, но ще бъде наистина хубаво всички, които имат желание и възможност да дойдат в Сливен и по стъпките на Атанас Скатов да се запознаят с природата, заради която той не искаше да живее никъде другаде!

Имаше хора, които за първи път дойдоха в Сливен за погребението му, други ще дойдат през март за национален поход в негова памет. Благодаря ви много, Наско ви обичаше, вие бяхте неговата мотивация! Заедно напред и нагоре за един по-добър свят! Светла е паметта му!".